info@calmarekk.seVälkommen till Calmare Kattklubb - Kattklubben för alla raser

Paddspecial lördag/tortie special Saturday

Hem / Nyheter / Paddspecial lördag/tortie special Saturday
i kategori: Nyheter

Calmare kattklubb vill i år ge extra uppmärksamhet till sköldpaddsfärgade katter som finns i så många underbara, häftiga och högst personliga varianter och därför anordnar vi en paddspecial på lördagen.

Alla till utställningen anmälda katter med någon av färgkoderna f, g, h, j, q eller r i sin EMS-kod deltar. Varje domare nominerar sin bästa sköldpaddsfärgade katt oavsett kategori med fokus på färg och färgfördelning. De nominerade katterna möts i en panel där samtliga domare oavsett kategoribehörighet kommer rösta fram den vackraste sköldpaddsfärgade katten.

All cats at the show that have in their EMS code f, g, h, j, q or r are participating in the tortie special.Each judge nominates their best tortie regardless of what category they are in. The best tortie is based of color quality and how the color is distributed on the cat. Each cat that has been nominated will meet in a ”Best in show” panel where all judges, regardless of category competence, will vote for the most beautiful tortie.

Senaste inläggen